Eilen meidän piti Nasun kanssa viettää kunnon kulttuuripäivä, ja hyvinhän se alkoikin. Olimme pukeutuneen kultturellisti, baskerit vain  puuttuivat. Tarkoituksemme oli käydä katsomassa Harron näyttelyä taidemuseossa ja sen jälkeen kuvissa katsomassa Hinnasta viis. Päivämme etenkikin suunnitelmien mukaan...aluksi.

Päädyimme siis viimeisten tuntien jälkeen Taidemuseolle ja suoraan ovista sisään. Ostimme liput ja liimasimme tarrat rintapieleen. Eikun katselemaan taideteoksi. Näyttely oli jaettu kahteen osaan, ylhäällä oli Harron varhaisempaa tuotantoa ja alhaalla sitten taas uudempaa tuotantoa käytännössä nykypäivään asti. Se on aika jännää miten taiteilijan tyyli muuttuu vuosien varrella. Harrohan tuli varsinaisesti tunnetuksi Sika-aiheisten töidensä kautta. Ne herättivät suurtakin kohua. Varsinkin Sikamessias ja suomen vaakunasta tehty sika versio. Mm. niiden takia Harro on haastettu oikeuteenkin...hän sai kuitenkin syytteen vain jumalan pilkasta. Itse pidän näistä töistä paljon, enkä oikein ymmärrä (tai sitten en vain halua ymmärtää) niiden aiheuttamaa suurta, negatiivista kohua, sillä taidettahan pitäisi katsoa sen perusteella mitä se viestittää eikä liikaa tunteella. Toisaalta kyllä ymmärrän kohun, sillä jotkut pitävät periaatteistaan niin paljon kiinni, etteivät suostu hyväksymään mitään tälläista.

Mutta siis, eteenpäin. Alhaalla oli mm. paljon Harron tekemiä pastelliväri töitä. Suurin osa niistä oli kauniita talvimaisemia. Pidin niistä kovasti. Ne olivat kauniita, yksinkertaisia ja rauhoittavia, erittäin hyvä vastapaino yläkerran töille. Näyttely oli hyvinmielenkiintoinen, ja tämä olikin toinen käyntikertani sielä. Suosittelen sitä lämpimästi. Näyttely on Turun Taidemuseossa vielä tämänpäivän kahdeksanteen asti.

Näyttelystä lähdettyämme saatoimm Tonzan pysäkille (valitettavasti) ja liityimme kaveriporukkaamme jonka kanssa oli sitten tarkoitusmennä kuviin. No, kuten tiedätte...mitä suurempi porukka sitä huonompi soppa...niinkuin nytkin. (Tuo ei ollut tarkoitettu varsinaisesti negatiiviseksi kommentiksi.) Jotenkin en yhtään yllättynyt siinä kohti kun porukka päätti demokraattisesti ettemme menekkään katsomaan Hinnasta viis vaan vuokraamme jonkin leffan ja menemme Repan luokse katsomaan sen.

No, tietenkin Nasu ja minä olimme hieman pettyneita tästä, mutta suostuomme kun porukasta suurin osa sitä halusi. Päätimme kuitenkin tiim Rantalan nuoremman puoliskon kanssa, että menemme kolmestaan katsomaan Hinnasta viis sitten kolmestaan tässä lähipäivinä. No, vuokrattu leffa ei ollut mikään A-luokan kuva, mutta mitäs siitä...hauskaa oli. Ja siitä kiitos kaikille mukana olleille <3 Harmi vain, että Mikko jätti meidät nopeasti...niin, kaksi siis jätti meidät eilen :( Mutta onbeksi porukka pysyi muuten hyvin kasassa.

Vaikka siis kulttuuripäivämme ei eilen onnistunutkaan täydellisesti, oli sislti kiva päivä. Ja tosiaan, voimme mennä toisen päivänä katsomaan sen Hinnasta viis. Ja onhan se ihan reilua, että porukassa toimii demokratia eikä diktatuuri.